Био Продукти

Технология

Продуктите на TRI-BIO са изцяло натурални. Тяхното действие се базира на микроорганизми, които се наричат още пробиотични микроорганизми и са включени като активна съставка в продуктите на TRI-BIO.

 

ПРОБИОТИЧНИ ПОЧИСТВАЩИ АГЕНТИ

Световната здравна организация определя понятието "пробиотик" като "за живот". Пробиотикът е жив полезен микроорганизъм, който, когато се приема в подходящи количества, носи ползи за здравето на своя приемник".

TRI-BIO Probiotic - истински биопочистващи средства с жизнеспособни пробиотични култури от микроорганизми. Активните пробиотици почистват на микроскопично ниво, елиминират лошите миризми, до 3 дни защитават повърхността от скрити замърсявания в пукнатини, цепнатини и пори. Заменят лошите бактерии с пробиотични микроорганизми, намаляват риска от инфекции и създават здравословна микрофлора. Пробиотиците лесно проникват в пукнатините, цепнатините и порите на повърхността, като осигуряват по-дълбоко почистване и по-дълъг контрол над миризмите.

ПРОБИОТИЧНИ МИКРООРГАНИЗМИ

Пробиотичните култури от микроорганизми са естествени полезни организми, които са били подбрани от балансирани естествени екосистеми в природата. Тези пробиотици са поддържали финия баланс на живота на Земята и сега помагат за поддържането на същия този баланс във вашия дом.

Повърхностите в дома ви са като градина. Ако не засеете с добри растения, ще израснат плевели. Имате същия избор с домашните си повърхности: да ги дезинфекцирате за момент с агресивни химикали, оставяйки повърхността отворена за повторно замърсяване, или да засеете с пробиотици, за да изкоренявате непрекъснато лошите микроорганизми. Традиционните почистващи препарати "почистват" повърхността за един момент; в момента, в който парцалът приключи с избърсването на повърхността, тя почти веднага отново се замърсява с прах, мръсотия и микроорганизми от околната среда. Пробиотиците създават мини-екосистема на микробно ниво, която произвежда ензими, разграждащи миризмите, мръсотията, мазнините, олиото, мазнините, остатъците от храна, отпадъците и продуктите от тоалетна хартия непрекъснато между отделните приложения. Това създава естествена, чиста и балансирана среда, която е безопасна дори за най-чувствителните членове на вашата "естествена" къща.

TRI-BIO използва внимателно подбрани непатогенни и нетоксични пробиотични микроорганизми, комбинирани с естествени, растителни, биоразградими природни съставки, за да се справи с най-трудните проблеми при почистването.

МИКРООРГАНИЗМИ, ЕНЗИМИ И ХИМИКАЛИ

Микроорганизмите са живи организми, които произвеждат специфични ензими, необходими за разграждане на съединенията, за да могат тези микроорганизми да ги усвоят. Специализираните микроорганизми са научно адаптирани за смилане на специфични съединения, като детергенти, хартия, масла, мазнини, въглеводороди и феноли. Тези специализирани микроорганизми отделят подходящите за тяхната среда ензими и след това ще разградят съединенията. Чрез използването на специализирани микроорганизми процесът на храносмилане се подобрява значително. По време на процеса на храносмилане се контролират миризмите като сероводород, амоняк и неприятната миризма на мазнини. Чрез контролиране на миризмите на молекулярно ниво се елиминира необходимостта от маскиращ агент като парфюм.

Животът на микроорганизмите

Микроорганизмите са аеробни или анаеробни. Аеробните микроорганизми се нуждаят от атмосферен кислород, за да дишат. Анаеробните микроорганизми метаболизират, като използват въглехидрати или аминокиселини. Микроорганизмите, които могат да метаболизират еднакво добре в присъствието или отсъствието на кислород, се наричат факултативни анаероби.

Всички органични съединения са потенциален източник на храна за микроорганизмите. Всяко петно от микроорганизми ще произвежда специфичен ензим, който му позволява да разгражда отпадъците. След това микроорганизмът ще използва тази "храна" в работата си. Тези получени съединения от разграждането на микроорганизмите са въглероден диоксид (CO2) и вода. Без микроорганизмите (и гъбите) всички въглеродни и азотни атоми в крайна сметка биха били свързани в мъртвите тела на растенията и животните. Животът би престанал поради липсата на суровини, необходими за изграждането на нови клетъчни компоненти.

Специализиран микроорганизъм се размножава със скорост веднъж на всеки 20 минути. Това води до появата на голяма популация за много кратък период от време. По-късните поколения обаче няма да са толкова силни и ще са донякъде мутирали спрямо първоначалните. Това намаляване на силата на микроорганизмите изисква редовно, периодично въвеждане на свеж, нов запас от микроорганизми във вашата система.

 

МИКРООРГАНИЗМИ, ЕНЗИМИ И ХИМИКАЛИ – СРАВНЕНИЕ

Какво представляват микроорганизмите, ензимите и химикалите?

Микроорганизмите са живи клетки, които имат способността да консумират различни видове отпадъци, да се размножават и да произвеждат ензими. По-добре казано, микроорганизмите са фабриките, които произвеждат ензими. Когато подходящите микроорганизми са налице в подходящите количества и при подходящите условия, те произвеждат ензими много по-икономично, отколкото хората могат да ги произведат.

Ензимите не са в състояние да консумират отпадъчни материали, като утайки или амоняк. Всичко, което те могат да правят, е да превръщат сложните отпадъци в прости отпадъци. Все още са необходими бактерии, които да консумират отпадъчните материали - само ензимите няма да свършат тази работа. Един ензимен продукт разполага само с половината от необходимите инструменти, за да свърши работата правилно!

Химикалите могат да окисляват утайките и амоняка, но само много агресивни и опасни химикали могат да свършат тази работа. По-малко опасните химикали обикновено не са ефективни в среда на езеро за тежки задачи като разграждането на утайките. Освен това химикалите имат значителни проблеми с токсичността и е вероятно да навредят на рибите, дивите животни и общото здравословно състояние на водната среда.

Коя система е най-подходяща за околната среда?

Микроорганизмите, съдържащи се в нашите продукти, са 100% естествени, безопасни и непатогенни. Те не са генно модифицирани или променени по какъвто и да е начин. Тъй като микроорганизмите едновременно разграждат сложните отпадъци и консумират отпадните продукти, в околната среда се отделя по-малко количество вредни вещества. Те също така консумират фосфати, амоняк и нитрати. По този начин се подобрява качеството на водата в езерата, водоемите и подпочвените води. Микроорганизмите са по-доброто решение от гледна точка на околната среда.

Ензимите не са непременно вредни за околната среда, но те нямат предимствата, които предоставят микроорганизмите. Отново, ензимите всъщност не консумират отпадъците; те просто разграждат сложните съединения на по-прости съединения. Все още са необходими микроорганизми, за да довършат работата. Ензимите не могат да помогнат за отстраняване на замърсители като фосфати, амоняк и нитрати. Следователно ползите от ензимите са ограничени.

Химикалите често са вредни за околната среда и нямат предимствата, които предоставят микроорганизмите. Химикалите могат да се използват за някои видове пречистване на водата в водоемите, като например отстраняване на хлора, отстраняване на тежките метали и регулиране на рН. Те обаче не са нито ефективни, нито икономически целесъобразни, нито подходящи за премахване на гореспоменатите (хлор или тежки метали) глобално от околната среда.

 

НАТУРАЛЕН ПОЧИСТВАЩ ПРЕПАРАТ

Битовите почистващи препарати са може би едни от най-токсичните химически продукти, които се съхраняват в средностатистическите домакинства. Здравето ви зависи изцяло от това, което поглъщате и абсорбирате в тялото си! От това, което не поставяте върху кожата си, в устата си и не абсорбирате в организма си, зависи най-вече доброто ви здраве и дълголетие.

TRI-BIO Natural - почистващи и перилни препарати с натурални съставки. По-безопасна алтернатива на агресивните химически средства. Без агресивни химикали и все така ефективни, както добре познатите агресивни химически почистващи препарати. Безопасни за използване без ръкавици. Препоръчва се за хора с чувствителна кожа и страдащи от алергии и астма.

Ползи за околната среда:

Ниско съдържание на въглеродни емисии,

Лесно биоразградими

Минимално въздействие върху водния живот

Рециклируеми опаковъчни материали

Без изпитвания върху животни

Препоръчва се за използване в къщи със септични и други видове автономни канализационни системи

Ползи за здравето:

Не съдържат агресивни химикали

Не съдържат агресивни абразивни вещества

Не съдържат хлорни избелители

Не съдържат фосфати

Не съдържат нонилфеноли

Не съдържат парфюми

Не съдържат оцветители

Хипоалергенни

КАКВО ОЗНАЧАВА ХИПОАЛЕРГЕННИ?

Приветстваме нарастващия интерес към хипоалергенността. Той е в съответствие с нарастващото потребителско търсене на по-безопасни и здравословни продукти. Хипоалергенен означава по-малко вероятно да предизвика алергии. Най-добрият начин да се постигне това е да се изключат алергените (съставки, които доказано предизвикват алергични реакции).

БЕЗ АРОМАТИ: ароматите постоянно заемат високи позиции в списъците с алергени. Дори да не виждате "парфюм" в списъка на съставките, продуктът може да съдържа аромати или маскиращи аромати (аромати, които не миришат на парфюм, но прикриват миризмите на други съставки). Тези съставки могат да бъдат изписани в химичните им наименования, например: балсам от перу, гераниол или канелен алкохол. Ако продуктът мирише приятно, в него вероятно има парфюм. Ако мирише безвкусно, вероятно има маскиращ аромат. Ако мирише "лабораторно", значи е без аромат.

Бъдете внимателни по отношение на природните екстракти: всички аромати са алергенни. Това важи дори за най-естествените и органичните. Корите на някои дървета, плодовете и техните кори, пчелните продукти и други естествени екстракти също са силно алергизиращи. Помислете за това по следния начин: ако сте алергични към фъстъци или ягоди, не можете да ги консумирате, дори да са възможно най-естествени и органични. Алергените са си алергени, независимо от естествения или органичния им произход. Ако имате чувствителна кожа, хипоалергенните продукти винаги надделяват над натуралните.

БЕЗ ОЦВЕТЯВАНИЯ И ДРУГИ ПОЗНАТИ ЧЕРВЕНИ ФЛАГЕРИ: оцветителите също заемат високо място в списъците с алергени.