Био Продукти
Био Продукти

/

Блог

/

Почистване на пералнята с таблетки за съдомиялна (плюсове и минуси)

Почистване на пералнята с таблетки за съдомиялна (плюсове и минуси)

Дата: 7 ФЕВРУАРИ 2024 Г.Автор: Мариана Пеевска

Пускайки често пералня с прах за пране, повечето хора смятат, че освен да изпира дрехите, тя се и самопочиства. Уви, дори барабанът ѝ да ни изглежда лъскав и чист, мръсотия, варовик и сапунена пяна се отлагат под гумените уплътнения и около вътрешните части. Те не се забелязват на пръв поглед, но с натрупването могат да създадат среда, подходяща за развиване на всякакви микроби, неприятни миризми, мухъл, както и да намалят живота на пералната машина.

 

За да се избегне образуването на неприятен черен, мазен филм от мръсотия най-вече под уплътненията е необходимо периодично дълбоко почистване на пералнята. Нека разгледаме плюсовете и минусите на нов метод, нашумял в интернет - почистване на пералня с таблетки за съдомиялна. Това е още една чудесна възможност за използване на Био Продукти, които предлагат екологично чисти решения за почистване със специално формулирани таблетки за съдомиялна.

Защо да използвате таблетки за съдомиялна машина?

Търсейки информация онлайн за това как да почистим пералнята си, вероятно бързо ще попаднем на статия или мнение в група за хак с таблетки за съдомиялна. Той тръгва от група във Фейсбук, където майка споделя, че почиства пералнята си по този начин и е много доволна. Тази идея бързо се разпространява и до днес продължава да обикаля социалните мрежи.

 

Таблетки за съдомиялна

 

Този метод за почистване на пералня е лесен и евтин - основните плюсове, от които бихте могли да се възползвате. Лесно е, тъй като не изисква нищо повече от това да сложите няколко таблетки за съдомиялна в барабана на пералнята. Евтино е, защото таблетките струват стотинки и не се нуждаете от скъпоструващ почистващ препарат, който специално да трябва да закупите. И заедно с всичко това, био продуктите на TRI-BIO са с натурални съставки без агресивни химикали, което означава, че освен за пералнята си ще се погрижите и за природата. 

Ръководство за почистване на пералнята

За да почистим замърсени съдове и прибори за готвене, ние комбинираме силата на горещата вода в съдомиялната машина и добавяме почистваща таблетка. Някои хора твърдят, че тази комбинация е еднакво ефективна при премахване на мръсотията от вътрешността на пералната машина. Нека видим какви са конкретните стъпки, които те следват при прилагане на метода.

 

  • За да започнете, поставете от 1 до 4 броя таблетки за съдомиялна машина в барабана на пералната машина в зависимост от капацитета ѝ.
  • Настройте вашата машина на температура по-висока от 60 градуса, най-добре 90.
  • Затворете вратата и стартирайте цикъла на машината.
  • Когато цикълът приключи, можете да използвате машината както обикновено.

 

Толкова е лесно. Имайте предвид, че таблетките може да не се разтворят правилно, ако водата не е достатъчно гореща.

 

Ако изберете да използвате този метод, не забравяйте, че за цялостната поддръжка на пералнята е необходимо също така редовно да сменяте филтъра ѝ, да проверявате гуменото уплътнение на вратата, да почиствате отделението за перилен препарат, както и да почиствате стъклената част на капака. Това можете да направите с мека кърпа и подходящ препарат за стъкла, а за още по-добра грижа изберете натуралния препарат за стъкла на TRI-BIO. За разлика от стандартните препарати, той образува защитен филм върху повърхността, който отблъсква прах и защитава от надраскване.

 

Смяна на филтър на пералния

Недостатъци и рискове

Използването на таблетки за съдомиялна за почистване на пералня на цена от стотинки вдъхновява много хора да опитат този хак. Експертите обаче предупреждават да не се предоверявате, защото съществуват редица неприятни последствия, които биха ви разочаровали.

 

  • Пералните машини не са проектирани да се справят със силно разяждащи препарати за съдомиялна машина. Ако продължително време се използват такива таблетки, това може да повреди уплътненията и маркучите. От своя страна пък това може да анулира вашата потребителска гаранция, тъй като производителят може да каже, че не сте следвали правилните инструкции за поддръжка.
  • Твърде голямото количество таблетки за съдомиялна в пералната машина може да доведе до прекомерно количество пяна. Това може потенциално да запуши маркуча й и да доведе до повреда.
  • Съставките на таблетките за съдомиялна са много по-различни от състава на прахът за пране. Това може да доведе до проблеми с уплътненията и други вътрешни части на пералната машина.
  • Някои таблетки за съдомиялна машина имат силна отличителна миризма, която може да се задържи във вашата пералня. Ако това се случи, би трябвало да помогне да пуснете машината без дрехи и на висока температура.
  • Силна миризма би могло да се задържи и върху вашите дрехи след пране. Остатъци от таблетките за съдомиялна могат да направят тъканите твърди и неприятни на допир. В този случай повторното им изпиране с омекотител би трябвало да помогне.

 

Всички тези рискове идват с използването на традиционни химически препарати, които  могат да бъдат агресивни и да съдържат силно разяждащи съставки. Таблетките за съдомиялна на TRI-BIO не съдържат никакви токсични или абразивни вещества, избелители на хлорна основа или ароматизанти. Те почистват със силата на природата, като използват естествени растителни съставки, био-ензими и минерали.

 

Почистване на пералнията

 

Други начини за почистване на пералнята

На пазара има голям избор от продукти, които са специално създадени за вашата пералня. Ако изберете да използвате един по-щадящ за здравето си и околната среда вариант, бихте могли да се обърнете към Био перилните препарати на нашия сайт.

 

За почистване на пералнята ви също така е възможно да използвате и натурални продукти, с които разполагате в кухнята си. Ето и няколко предложения за алтернативни естествени методи за почистване на перални машини.

 

Лимони за почистване

Оцет

Ябълковият оцет е универсалният почистващ препарат и чудесна алтернатива на химичните препарати. Няма нужда да се притеснявате за миризмата, защото тя изчезва веднага. Добавете няколко капки лавандулово масло, за да създадете приятен аромат.

Лимонена киселина

Това вещество не само излъчва прекрасен аромат, но също така ефективно декалцифицира вашата перална машина. Поставете 10 чаени лъжички лимонена киселина в отделението за препарат и оставете машината да работи на най-висока температура.

Сода за хляб

Содата за хляб почиства обстойно и премахва неприятните миризми. Нужно е да поставите 30 грама сода за хляб в секцията за перилен препарат, след като я смесите с малко вода и след това да пуснете пералнята на висока температура. Това възвръща блясъка на вашето пране в допълнение към почистването на вътрешността на машината.

 

В заключение, можем да кажем, че методът за почистване на пералня с таблетки за съдомиялна е ефективен начин да поддържате чистота на пералнята си и да предотвратите формирането на неприятни миризми и микроби в нейните скрити части. Продуктите на TRI-BIO ви предлагат не само рентабилно, но и екологично решение. Техните биоразградими таблетки за съдомиялна почистват ефективно и едновременно с това се грижат за околната среда. Тяхната уникална формула включва естествени растителни съставки, био-ензими и минерали, които гарантират блестящо чисти съдове и поддържат (в този случай) дълготрайното функциониране на пералнята.

Често задавани въпроси

Колко често е необходимо да се почиства пералната машина?

Добра идея е да изпълнявате някои основни задачи по поддръжката веднъж месечно. Това включва избърсване на уплътнението на вратата, дозатора за перилен препарат и барабана.

Таблетките за съдомиялна и детергентът за перална машина еднакво действие ли имат?

Не, таблетките за съдомиялна и детергентът за почистване на перална машина нямат еднакво действие. Таблетките за съдомиялна машина съдържат съставки, които помагат за разграждането на остатъци от храна, мазнини и петна по вашите съдове. Детергентът за почистване на пералня обикновено съдържа съставки, които помагат за премахване на мръсотия, остатъци от перилен препарат и минерални отлагания.

Как да почистя пералнята си без химикали?

Почистването на вашата пералня без химикали може да се извърши с естествени и екологично чисти препарати или домашни средства. Например, таблетките за съдомиялна на TRI-BIO съдържат само натурални съставки без агресивни химикали. Можете също да използвате и бял оцет или сода, както и лимонови сок, който се счита за естествен дезинфектант и ароматизатор.

0 коментар(а) върху публикацията 'Почистване на пералнята с таблетки за съдомиялна (плюсове и минуси)'

Оставете коментар

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар. Вход