Био Продукти
Био Продукти

/

Блог

/

Как правилно да съхраняваме био почистващите препарати?

Как правилно да съхраняваме био почистващите препарати?

Дата: 23 ЮЛИ 2024 Г.Автор: Надежда Василева

Как правилно да съхраняваме био почистващите препарати?

Био препаратите за почистване са особен клас продукти за поддържане на хигиенни условия в дома. Отличават се с уникален състав и качества, които обикновената битова химия не притежават. Еко препаратите от марка TRI-BIO притежават единствена по рода си формула, която ги отличава от всички останали продукти на пазара, включително и останалите в категория “био”.

Но има ли разлика в начина на експлоатация и съхранение на био почистващите препарати ТРИ-БИО и изискват ли те по-особена грижа, като се изхожда от техните необикновени характеристики и съставки? Днес ще споделим всичко, което има нужда да знаете в тази връзка.

Правилно съхранение на био продукти TRI-BIO

Био продуктите, носещи американската марка TRI-BIO не съдържат токсични химически вещества, а това ги прави безвредни за човека и природата при правилна употреба. Активните им съставки са натурални компоненти, пробиотици и ензими.

Макар и да звучат по-особено, те не изискват извършването на по-специфична грижа за правилното съхранение на продукта от обикновената битова химия. Напротив, в някои отношения тяхното съхранение е дори по-лесно и опростено.

TriBio универсален препарат 3в1

Температура на съхранение

Голяма част от еко продуктите, носещи етикета на TRI-BIO изискват съхранение при температурни условия от 2 до 25˚ C.

Тази температура позволява запазването на свойствата на живите пробиотични култури, присъстващи в композицията на продуктите и осигурява тяхната дълга активност. Тя е идеална за съхраняване на качествата на препаратите с ензими и основаващи се на натурални съставки.

Други условия

Препоръчва се съхраняването на продуктите за почистване на място, което е извън достъпа на деца. Причината за това е опасността от поглъщане или попадане на продукта в очите.

Макар и напълно безвредни при правилна употреба и много по-безопасни от обикновените почистващи препарати, био продуктите също трябва да се пазят от несъзнавана употреба.

Най-добре е да се съхраняват в суха среда, където няма пряко огряване от слънчева светлина.

Не се изисква проветривост на мястото за съхранение, тъй като еко продукти ТРИ-БИО съдържат минимални количества ЛОС и никакви изкуствени парфюми.

Относно био продуктите за лична грижа, като натуралната детска паста за зъби, правилното съхранение изисква единствено спазване на температурните условия (между 2 и 25˚ C).

Други препоръки за правилно съхранение

При транспортиране на препарати TRI-BIO е най-добре да ги държите в изправено положение. Това е препоръчително, за да се избегне вероятността от разливане на част от продукта.

Когато приключите с употребата на продуктите, затваряйте плътно капачките и се уверявайте че пулверизаторите са добре затегнати и в положение “off” на капачката за разпръскване. Така ще предотвратите вероятността от изветряне.

Безопасна употреба

Не е нужно да слагате ръкавици, за да предпазите кожата на ръцете си, когато използвате био почистващи препарати TRI-BIO. Те са безопасни при досег до кожата, но въпреки това, препоръчваме измиване на ръцете след употреба, с цел предпазване от попадане в очите при допир.

При попадане на препарата в очите, изплакнете обилно с вода. В случай на продължаващ дискомфорт, потърсете медицинска помощ.

Срок на годност и експлоатационен срок

Нашите био препарати принципно не се отличават със скъсен срок на годност или срок след отваряне на продукта (експлоатационен) при сравнение с конвенционалните препарати.

Да, продуктите ни не съдържат изкуствени консерванти, но в технологията на производство са използвани натурални алтернативи, които запазват качествата на уникалните съставки за по-дълго. Благодарение на това можем да ви предоставим дълготрайни, ефективни, концентрирани и икономични препарати, които не вредят на средата и на вашето здраве.

Как се изхвърлят еко продуктите TRI-BIO

Как се процедира след употреба на продукта?

TRI-BIO продуктите залагат на разградими опаковки, което прави възможно тяхното ефективно и устойчиво изхвърляне.

Освен това самото съдържимо е безопасно за околната среда и има минимално влияние върху екосистемите във водните басейни, което позволява изхвърлянето на малките остатъчни количества в канализацията.

Символ за биоразградимост

 

От всичко това става ясно, че няма нищо специфично в съхранението на препаратите от марката, което да накара потребителя да преосмисли решението си за покупка. Държането на такива продукти за почистване в домакинството е много по-безопасно от държането на конвенционална почистваща химия, която често оставя аромат в мястото, на което се съхранява.

Все пак, препоръчваме преди употреба да прочитате специфичните препоръки на етикета на опаковката, за да сте сигурни, че прилагате правилната грижа за безопасност и запазване качествата на продукта.

Често задавани въпроси

Какво е правилното съхранение на био почистващи препарати ТРИ-БИО?

Правилното съхранение на био почистващи препарати ТРИ-БИО е при температура от 2 до 25˚ C, далеч от достъпа на деца и в изправено положение.

Какъв е експлоатационният срок на еко продуктите за почистване?

Експлоатационният срок на еко продуктите за почистване варира, в зависимост от използваните съставки и наличието на консервиращи компоненти. Следователно е най-добре да се информирате за това от етикета на конкретния продукт. За повече информация относно TRI-BIO препаратите може да се свържете с екипа ни чрез предоставените данни за контакт на сайта.

Как био препаратите за почистване с марка TRI-BIO запазват качествата си?

Био препаратите за почистване с марка TRI-BIO запазват качествата си за дълго време, благодарение на използваните за направата им натурални съставки с консервиращ ефект, които се грижат за тяхната дълготрайност и стабилност.

0 коментар(а) върху публикацията 'Как правилно да съхраняваме био почистващите препарати?'

Оставете коментар

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар. Вход