Био Продукти
Био Продукти

/

Блог

/

Интервю с Петър Димитров - предимствата на марката TRI-BIO пред конкурентите на пазара

Интервю с Петър Димитров - предимствата на марката TRI-BIO пред конкурентите на пазара

Дата: 18 ЮНИ 2024 Г.Автор: Надежда Василева

Еко препарати за почистване

Био продуктите за почистване и хигиена с марка TRI-BIO притежават редица предимства не само пред конвенционалната битова химия, но и спрямо останалите препарати от категорията „еко“.

Днес ще ви запознаем подробно с тях, като за целта избрахме да разговаряме по темата с г-н Петър Димитров. Той е главното отговорно лице, стоящо начело на екипа на Био продукти като бранд и професионалистът, който познава най-добре качествата на био почистващите препарати от цялата серия и може да сподели много за тях.

  1. Г-н Димитров, редно е да започнем с въвеждащ въпрос за аудиторията. Може ли да споделите какво е “био продукт” и според Вас имат ли “почва” такива продукти у нас?

Терминът БИО произлиза от екологично земеделие. Той е правно дефиниран в ЕС. Продукти с етикет БИО произхождат от екологично контролирано отглеждане и не могат да бъдат генетично променяни, не се използват пестициди, изкуствени торове и подобни.

Все повече козметични продукти и почистващи препарати, предлагани на пазара, се класифицират като биологични (Bio), органични или екологични (eco). Може да се каже, че тези термини са синоними - трите определят продукти, съдържащи биологично отгледани съставки, които отчитат устойчивостта и зачитането на околната среда.

Глобалната тенденция към повишаване качеството на живот е тясно свързана с по-добро здраве и по-чиста околна среда. По естествен път това се свързва с използването на био продукти.

  1. Какви продукти предлага марката TRI-BIO и за кои потребители са предназначени?

TRI-BIO е бранд създаден в САЩ. Характерно е, че всички продукти с марката TRI-BIO съдържат само натурални съставки.

Основните продукти на TRI-BIO са в следните продуктови групи:

·        TRI-BIO за ръце и съдове – серия течни сапуни, препарати за миене на съдове и препарати за съдомиялна машина;

·        TRI-BIO за кухня – обезмаслители и други препарати за почистване в кухнята;

·        TRI-BIO за баня – препарати за почистване на плочки, стъкло и тоалетни чинии;

·        TRI-BIO за текстил – препарати за почистване на тапицерия и килими;

·        TRI-BIO за пране – препарати за бяло и цветно пране, омекотители и отстранители на петна;

·        TRI-BIO отстраняване на миризми – неутрализатори на лоши миризми от различен произход;

·        TRI-BIO за под – препарати за почистване на плочки, паркет и други видове под;

·        TRI-BIO за дома и градината – препарати за декинг, препарати за външни тоалетни, бактерии за септични ями и др;

·        TRI-BIO за отпушване на канали – течни и прахообразни препарати за отпушване на канали.

Потребители биха могли да са всички хора. Използването на продукти, които не вредят на човешкото здраве и имат минимално негативно влияние на водите в околната среда не би трябвало да е привилегия или да е насочено към определена група хора.

  1. Предлагате основно 3 серии - Natural, Probiotic и Professional. Бихте ли ни разказали повече за всяка от тях?

TRI-BIO Natural - почистващи и перилни препарати с натурални съставки. Не съдържат агресивни химически агенти, но все пак са толкова ефективни, колкото добре познатите агресивни химически почистващи препарати. Безопасни за използване без ръкавици. Препоръчват се за хора с чувствителна кожа и страдащи от алергии и астма.

TRI-BIO Probiotic - ново поколение, истински био почистващи препарати, които се основават на жизнеспособни пробиотични микроорганизми. Пробиотикът е жив полезен микроорганизъм, който, когато се дава в адекватни количества, осигурява ползи за здравето. Активните пробиотици почистват на микроскопично ниво, елиминират лошите миризми, гарантират до 3 дни защита на повърхността от скрити замърсявания в пукнатини, цепнатини и пори.

TRI-BIO Professional – препарати TRI-BIO Natural и TRI-BIO Probiotic, които са в концентрации подходящи за професионална употреба (хотели, ресторанти и подобни) и са в по-големи разфасовки.

  1. Какви съставки са заложени в продуктите с марка TRI-BIO? Какво няма да намерим в тях?



TRI-BIO са продукти БЕЗ опасни химикали в съдържанието си. Всички съставки в препаратите са с естествен произход. Безопасни са за използване без ръкавици. Толкова ефективни, колкото и традиционните химикали, но без агресивни или опасни съставки. Естествените съставки и живите пробиотици освен че почистват ефективно, през отпадните води не увреждат водната флора и фауна.

  1. Притежават ли Вашите продукти характеристики, които ги правят уникални за българския пазар?

Продуктите TRI-BIO са уникални със своята формула в световен мащаб. Използването на пробиотични микроорганизми за почистване и поддържане на здравословна микросреда e иновативен и уникален подход. Продуктите са с уникална формула, призната и защитена с множество патенти.

Продуктите TRI-BIO са със сертификати от престижни институции, които удостоверяват тяхното качество, ефективност у уникалност на формулите им - ECO GREEN label USA, EU Ecolabel, Nordic Swan Ecolabel, Certified and recommended by Asthma and Allergy Association of LR и др.

  1. Може ли един био препарат да почиства наистина ефективно? Как бихте сравнили действието на продуктите на TRI-BIO с това на класическата битова химия, която сме свикнали да използваме?

Екологичните препарати TRI-BIO са алтернатива на традиционната битова химия. Те имат същата почистваща сила, но нямат вредни и опасни химикали като фосфати, избелители със хлор, абразивни частици, оцветители и подобни.

В някои аспекти био препаратите от TRI-BIO имат дори по-добри показатели – пробиотичните препарати неутрализират миризмите (разграждат микроорганизмите, които предизвикват лоша миризма), докато традиционните препарати „маскират“ лошите миризми (наслагват силни изкуствени аромати върху лошата миризма).

Препаратите на TRI-BIO действат активно върху повърхностите в продължение на до 3 дни, докато традиционните препарати са само с моментен ефект.

  1. Как употребата на био продукти от този клас се отразява на околната среда и здравето на човека? Какви са предимствата на био продуктите от тази гледна точка?

Препаратите TRI-BIO са с естествен състав. Всички техни компоненти са с естествен произход (генерирани от природата). Като резултат от това, след употребата им и попадането им в отходните води и впоследствие във водните басейни, те нямат негативно влияние върху водните организми, тъй като са биоразградими.

Опазване здравето на човека и околната среда

Продуктите TRI-BIO се препоръчват за употреба при астматици. Те са и хипоалергенни - по-малко вероятно е да предизвикат алергии. Най-добрият начин да се постигне това е да се пропуснат алергените (съставки, които доказано предизвикват реакции):

·        БЕЗ АРОМАТИ: ароматите постоянно заемат челни позиции в списъците с алергени. Дори да не виждате "парфюм" в списъка на съставките, продуктът може да съдържа аромати или маскиращи аромати (аромати, които не миришат на парфюм, но прикриват миризмите на други съставки). Тези съставки могат да бъдат изписани в химичните им наименования, например: балсам от Перу, гераниол или канелен алкохол. Ако продуктът мирише приятно, в него вероятно има парфюм. Ако мирише безвкусно, вероятно има маскиращ аромат. Ако мирише "лабораторно", значи е без аромат.

·        БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРИРОДНИТЕ ЕКСТРАКТИ: всички аромати са алергенни. Това важи дори за най-естествените и органичните. Корите на някои дървета, плодовете и техните кори, пчелните продукти и други естествени екстракти също са силно алергизиращи. Помислете за това по следния начин: ако сте алергични към фъстъци или ягоди, не можете да ги консумирате, дори да са възможно най-естествени и органични. Алергените са си алергени, независимо от естествения или органичния им произход. TRI-BIO не използва такива съставки.

·        БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ: оцветителите също заемат високо място в списъците с алергени. Затова всички продукти на TRI-BIO са без оцветители.

  1. Ако трябва да определите само 3 качества, които отличават продуктите с марка TRI-BIO от конкурентите на пазара, кои биха били те?

3 от най-конкурентните предимства на TRI-BIO са:

НАПЪЛНО БЕЗВРЕДНИ ЗА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ

ЩАДЯТ ПРИРОДАТА

ПОДХОДЯЩИ ЗА ХОРА С АЛЕРГИИ И АСТМА

  1. Био продуктите не са ли “скъпо удоволствие”? Как успявате да сте конкурентни на пазар като българския?

Продуктите на TRI-BIO са с достъпни цени. За качеството и преимуществата, които те притежават, цените им са напълно приемливи и всеки би могъл да си ги позволи.

  1. Кои са най-продаваните продукти на сайта Ви? А за кои бихте искали да ни споделите повече?

Най-добре приети са таблетките за съдомиялна машина. Дори и цикълът на изплакване да не е измил съдовете перфектно, останалите микрочастици са напълно безвредни. Поглъщането им с храната няма да навреди на човешкото здраве.

Друга популярна група продукти са за пране. Те са с много добър изпиращ ефект и НЕ предизвикват алергии. Това ги прави много подходящи за хора с чувствителна кожа и за бебета.

TRI-BIO разполага и със естествени пасти за зъби, които са подходящи за вегани.

Бактерии за септични ями


Собствениците на къщи със септични ями, които използват бактерии за разграждане на органични отпадъци, също предпочитат препаратите на TRI-BIO. Традиционните почистващи препарати заради агресивните химически агенти в тях убиват бактериите в септичните ями и процесът на разграждане на органични отпадъци спира. При TRI-BIO препаратите няма такъв проблем, те са био – разградими.

  1. Възможно ли е да заменим цялата битова химия и изделията за лична хигиена с еко алтернативи и какви биха били ползите от това? Необходимо ли е според Вас да се ориентираме към по-екологично почистване?

Все повече от мода, преминаването към по-щадяща битова химия се превръща в глобален тренд. С масовото навлизане в домакинствата на био препарати и цената им ще става по-достъпна. Това е дългосрочна стъпка към по-здрави поколения и по-чиста природа.

  1. Нека завършим с два обобщаващи въпроса. Защо потребителите да закупят от изделията за хигиена и чистота на Био продукти? Къде можем да ги открием?

Домакинските почистващи препарати са може би едни от най-токсичните химически продукти, които се съхраняват в средностатистическата къща. Вашето здраве зависи изцяло от това, което поглъщате и абсорбирате в тялото си! От това, което не поставяте върху кожата и в устата си и не абсорбирате в организма си, зависи най-вече доброто ви здраве и дълголетие.

TRI-BIO - почистващи и перилни препарати с натурални съставки. По-безопасна алтернатива на агресивните химически средства. Без агресивни химикали и все така ефективни, както добре познатите агресивни химически почистващи препарати. Безопасни за използване без ръкавици. Препоръчва се за хора с чувствителна кожа и страдащи от алергии и астма.

Можете да купите TRI-BIO от:

Bioproducti.bg

Zizito.com

E-mag.bg

E-bag.bg

Вериги магазини – Практикер, Бриколаж, Дар, Born и др.

0 коментар(а) върху публикацията 'Интервю с Петър Димитров - предимствата на марката TRI-BIO пред конкурентите на пазара'

Оставете коментар

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар. Вход