Био Продукти
Био Продукти

/

Блог

/

Има ли почистващи препарати за под, които са безопасни за кучета и котки

Има ли почистващи препарати за под, които са безопасни за кучета и котки

Дата: 9 ЯНУАРИ 2024 Г.Автор: Мартин Георгиев

При почистването на дома всеки от нас се старае да го направи възможно най-безопасно място за себе си и за своето семейство. Убедени сме, че когато унищожим бактериите и вирусите, носители на зарази, поддържаме добра хигиена и здравословна среда. Замисляме ли се обаче, че използваните от нас препарати може да имат отрицателен ефект върху домашните ни любимци?

Източник на изображение: Canva

Потенциалните опасности за домашните любимци от стандартните почистващи препарати

Редица домакински препарати за почистване съдържат силни токсични съставки. Особено голяма опасност за кучето или котката ви представляват препаратите за под, тъй като домашните любимци прекарват голяма част от времето си върху или близо до него. Това значи, че вдишват непрекъснато тези токсини, а могат да ги абсорбират също чрез кожата си или възглавничките на лапите.

Когато препаратът е с мощна миризма, това също трябва да е предупреждение за всеки стопанин на домашен любимец. Съставките, които помагат за ефективно действие на дезинфектантите, всъщност са токсични не само за хората, а и за животните. Такива са например амоняк, белина, феноли, водороден пероксид и др.

Ако част от даден препарат бъде погълнат от домашния любимец, освен до неразположение, повръщане и диария, може да се стигне и до смърт. Обикновено контактът с вредните съставки е при облизване на пода заедно с вземане на храна оттам,  търкаляне по него и при вдишване на миризмата. В такива случаи токсичното действие може да се изрази под формата на алергични реакции, дразнене на очите и проблеми с дишането.

Алергии и респираторни проблеми при кучетата и котките

Кучетата и котките също като хората могат да получат алергични реакции, ако имунната им система разпознава като опасни някои субстанции и алергени.

Когато алергените се вдишат, погълнат се или са в контакт с кожата на животното, при опитите на тялото да се освободи от тях може да се получат сърбеж, зачервени очи, кихане, подути лапи и др. Възможни са и струпеи или загуба на козина като резултат от инфекция. Затова се смята, че почистващите препарати са една от причините за поява на алергия при домашните любимци.

Източник на изображение: Canva

 

При продължително излагане на вредни химикали от почистващите препарати за под може да възникнат и проблеми с дишането. Най-честите симптоми са кашлицата на домашния любимец или хриповете. Това се отнася особено за препарати, съдържащи амоняк, също и за хлора в белината.

Тежък дразнител е формалдехидът, който се съдържа в много универсални почистващи препарати. Освен че дразни очите и кожата, действието му върху дихателната система също е отрицателно.

Според скорошни изследвания присъствието на бензалкониев хлорид в някои средства за почистване може да провокира астма при домашните любимци.

Споменатите примери не изчерпват случаите, в които една или друга химична съставка в почистващия препарат за под, а и не само, може да разболее кучето или котката ви. Домашните любимци са много чувствителни към въздействието на различни химикали, затова за да запазите здравето им, своето и на близките си също, вашият избор е добре да бъдат екологичните препарати за почистване.

Безопасни алтернативи за почистване

Животът с куче или котка в къщата със сигурност поражда необходимостта да почиствате по-често от веднъж седмично. Много по-безопасна алтернатива на химическите почистващи средства с агресивно действие са натуралните почистващи препарати на марката TRI-BIO.

Източник на изображение: Био продукти

 

С биологичен препарат ще постигнете максимална хигиена на пода само с естествени съставки. Пробиотичната формула съдържа вода, по-малко от 5% повърхностни активни вещества и аниони. Продуктите на TRI-BIO не съдържат избелители на хлорна основа, фосфати, силни разтворители и др. вредни съставки. Това ги прави напълно безвредни и за домашни любимци, освен за хора.

С био препарат може да почистите всяка настилка в дома си, независимо дали е паркет, камък, линолеум, ламинат и др. По този начин ще постигнете не само безупречна хигиена, но и напълно безопасна среда за домашните си любимци и за вас самите.

Начин на действие на натуралните почистващи препарати на TRI-BIO

Еко пробиотичните препарати на TRI-BIO гарантират не само високо качество на почистване и неутрализиране на всички миризми, но и поради естествените си съставки няма да причинят раздразнения по кожата или други проблеми на домашния ви любимец.

Дори кучето или котката да ближе пода, вземайки си храна, няма да се притеснявате от натравяне, както би се получило с традиционен почистващ препарат.

Източник на изображение: Canva

 

Относно дозировката на био препарата трябва да прочетете инструкцията на производителя. Обикновено за измиване се използва 1 капачка от концентрата, като се разрежда с 5 л вода. След третиране на пода не е нужно да изплаквате.

Препаратите на TRI-BIO са истински екологични продукти, които почистват и дезинфекцират естествено и по безопасен начин на микро ниво. Те елиминират само лошите бактерии, като създават здравословна микрофлора. Лесно проникват в порите на повърхностите, като правят дълбоко почистване. Трайността на почистващия ефект и защитата е до 3 дни.

Пробиотичният препарат за под на TRI-BIO създава мини екосистема, произвеждайки ензими със свойството да разграждат различни по вид замърсявания и неприятни миризми. Може спокойно да почиствате и без ръкавици, защото натуралният продукт е безопасен и хипоалергенен както за вас, така и за домашния ви любимец.

Източник на изображение: Canva

 

Инвестирайки в екологичен почистващ препарат за под, вие избирате най-сигурния начин за хигиенизиране и дезинфекция. TRI-BIO е вашата възможност да направите дома си чист и безопасен за обитаване от семейството ви и домашния ви любимец.

Често задавани въпроси

За куче или котка е по-опасен контактът с почистен с традиционен препарат под?

Опасност съществува и за двата вида животни, но поради навика на котката да облизва лапичките си, в организма ѝ могат да попаднат повече вреди частици.

Под каква форма можем да използваме препарат за под?

Обикновено препаратите за под се предлагат в течна форма, но се срещат и като пяна, крем/гел и др.

Какви са предимствата на препаратите за под на TRI-BIO?

Почистващите препарати на американската марка TRI-BIO поддържат отлична хигиена без използване на агресивна химия. Не предизвикват кожни раздразнения, алергии или др. проблеми при домашните любимци, които са в пряк контакт с пода.

0 коментар(а) върху публикацията 'Има ли почистващи препарати за под, които са безопасни за кучета и котки'

Оставете коментар

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар. Вход