Био Продукти
Био Продукти

/

Блог

/

10 ползи от био продуктите за почистване на дома

10 ползи от био продуктите за почистване на дома

Дата: 11 ЮЛИ 2024 Г.Автор: Надежда Василева

Загрижените сте за здравето на семейството си и сте готови да направите всичко необходимо, за да имате една наистина здравословна среда у дома? Био продуктите за почистване са една изключителна алтернатива на битовата химия, която определено има какво да даде в грижата за чист и здравословен дом.

Все още се чудите дали си заслужава инвестицията в еко почистващи препарати? Всъщност вложението съвсем не е високо, тъй като препарати като TRI-BIO са напълно конкурентни на обикновената химия, но предлагат много повече от нея.

За да ви го докажем, днес ще акцентираме върху 10 топ ползи от употребата на био продукти за почистване и техните уникални предимства, които ги правят едно отлично решение за поддържане на дома чист, свеж, приветлив и безопасен.

Специални етикети на TRI-BIO

Без токсични компоненти

Това е една от основните отлики и ползи от био продуктите за почистване на дома - в тях липсват агресивни химични съединения, които са широко разпространени в обикновената битова химия.

За да не бъдем голословни, ще вземем за пример един класически препарат за почистване на кухня и ще го сравним с екологична алтернатива от сайта на Био продукти.

Във формулата му присъстват като активни вещества амониеви съединения, хлориди, фосфати и парфюм. Те могат да покажат токсичен ефект не само при поглъщане, но и при вдишване или абсорбиране през кожата. Предизвикват раздразнения, парене и може да доведат до респираторни проблеми.

Натуралният многофункционален препарат 3в1 на TRI-BIO с формула, подходяща за почистване на кухня, от друга страна, съдържа непатогенни микроорганизми и активни почистващи вещества, добити от растителни ресурси като кокосово и палмово масло, водорасли и др. Липсват формалдехиди, халогени, фосфати, съставки на основата на хлора и изкуствени парфюми.

Това го прави подходящ за почистване дори и без ръкавици, тъй като е щадящ към естествената бариера на кожата на ръцете, не съдържа алергени и груби повърхностнодействащи вещества.

Момиче държи обикновен препарат с ръкавици

Без агресивни миризми

Класическите препарати за почистване, особено тези с дезинфекциращ и антимикробен ефект имат изключително силна и неприятна миризма. Изпаренията, които остават във въздуха при почистване в затворените пространства на дома могат да предизвикат замайване, главоболие, сухота и дразнене на гърлото, а в някои случаи и гадене и общо неразположение.

Токсичните им съставки, които генерират летливи органични съединения във въздуха са виновниците за това. Изкуствените аромати само утежняват ефекта и не са подходящи за хора с чувствителен нос или алергии.

От друга страна био продуктите за почистване са или без мирис или с много по-лек или неутрален такъв и разчитат на натурални компоненти. Съдържат минимални количества ЛОС, които са в пъти по-малки от тези в обикновените препарати.

Ефективно екологично почистване без химия

Да, има натурални продукти за почистване, които не се справят толкова добре, колкото конвенционалната битова химия, но изделията с марка TRI-BIO развенчават мита за недостатъчната почистваща сила на био продуктите.

Тайната се крие в заложените уникални природни компоненти, които участват в процесите по естествено резорбиране на замърсяващите агенти и така осигуряват ефективното премахване на мръсотията.

Основните герои в състава на продуктите от серията са ензимите и живите пробиотични микроорганизми. Те са допълнени от редица натурални съставки, които създават перфектна почистваща синергия за постигане на безупречна хигиена.

Освен това много от био продуктите за почистване са в концентрирани формули за засилена ефикасност и са по-икономични.

Ако търсите еко, което наистина почиства, това е изборът, който ще ви го осигури на практика.

Сигурна и здравословна среда в дома

Семейство в чист и здравословен дом

За да бъде здравословна домашната обстановка е необходимо домът не само да е чист, но и да осигурява безопасна среда без следи и остатъци от вредни химикали.

Агресивните химични съединения в конвенционалните битови препарати за почистване обаче могат да оставят следите си във въздуха до 1 ч. в затворено помещение. А предупрежденията на етикетите им сочат ясно, че продуктите не бива да се вдишват. 

При био препаратите, обаче, нещата стоят по коренно различен начин.

Те осигуряват безупречно чиста среда, но и здравословна такава, от гледна точка на липсата на вредни частици, останали във въздуха или по повърхностите. Затова са подходящи дори и за домакинства с малки деца.

Принос за безопасността и здравето на човека

Несъмнено всеки иска най-доброто за личното си здраве и това на неговото семейство. Затова все повече съвременни домакинства осъзнават нуждата от коренна промяна на подхода при почистване, заради множество проучвания и изследвания, доказващи вредата върху здравето, която конвенционалните препарати могат да причинят.

Някои изследвания дори обвързват честата употреба на битова химия с повишаване на риска от рак, особено на рак на гърдата при жените, а употребата на продукти с фталати и парабени може да доведат до нарушения в ендокринната система. Освен това използването на обикновени препарати в затворени и трудни за проветряване помещения води до замърсяване на въздуха в дома.

При био продуктите на TRI-BIO тези рискове са изключени, благодарение на липсата на химическите тригери, причиняващи тези увреди.

Подходящи за хора с астма и алергии

Проучване, публикувано в Американския журнал за респираторна и критична медицина, установява, че продължителното използване на препарати с амоняк и хлорни съединения може да се свърже с повишаване на риска от проява на респираторни проблеми като астма и хронична обструктивна белодробна болест.

Качествените био продукти не само, че не съдържат такива вещества, но и се препоръчват за хора с астма или алергии. Ако в дома ви има хора с подобни проблеми, в нашия сайт ще откриете редица продукти, които са сертифицирани и препоръчани от латвийската Асоциация за астма и алергии.

Безопасност за домашните любимци

Домашните любимци са особено уязвими, не само защото не могат да се предпазят от излагането на токсини, но и заради особеностите на техния организъм. Затова е от изключително значение какви препарати се използват не само за почистването на кътовете на домашния любимец в дома, но и за всички останали точки на контакт. Това са подът, мебелите, а в някои случаи и шкафовете.

Ако обикновеният препарат за под, например, не бъде добре отмит, неговите съставки може да предизвикат дразнене и дискомфорт при контакт или случайно облизване.

Затова ние предлагаме специален био препарат за почистване на под, който е предназначен да осигури необходимата хигиена в домове с домашни любимци. Освен това имаме и уникален почистващ продукт за премахване на петна и органични следи от животни.

Ограничаване на вредното въздействие върху околната среда

Освен че био продуктите за почистване са безопасни за хората и домашните любимци и осигуряват здравословна среда в дома, те имат минимално въздействие върху околната среда. 

Голяма част от тях, поради липсата на вредно влияние върху природата, дори се препоръчват за домакинства с автономни канализационни системи, при които препаратите за почистване отиват в септичната яма. Така е например с продуктите за септични ями и препаратите за отпушване на канали с марка TRI-BIO.

Опазване на околната среда

Затова и почистването с био продукти спокойно може да се нарече екологично почистване. Съставките, които попадат в канализационната система нямат корозивен ефект и не вредят на екосистемите в почвата, водата и въздуха.

За разлика от тях, обикновените препарати съдържат вредни химикали, които изискват особена грижа що се отнася до изхвърлянето на продукта след употреба. Много хора не се съобразяват с указаните от производителите препоръки и нормите на законодателството и изхвърлят препаратите при смесените битови отпадъци, а това създава допълнителни вреди.

Щадящи към повърхностите

Много конвенционални почистващи препарати се справят отлично със замърсяванията, но увреждат повърхностите заради агресивното въздействие на съдържащите се химикали.

Био продуктите са много по-щадящи, което ги прави подходящи за различни повърхности. Затова и можем да предложим няколко универсални препарата за повърхности, основани на органични съставки с уникално почистващо действие, които премахват мръсотията безопасно.

Продуктите на TRI-BIO за канали, пък, за разлика от класическата химия за отпушване, не разяждат тръбите. Те задействат натурални процеси за раздробяване на натрупаната мръсотия, а след ефективното прочистване на тръбите формират защитен филм по повърхността им, който пази от увреждане.

Биоразградимост

Един продукт не може да бъде истински екологичен, ако генерира отпадък, с който природата (или човекът) не може да се справи ефективно, без процесът на разграждане да доведе до освобождаване на опасни частици в околната среда.

Затова био продуктите се създават с внимание към биоразградимостта на опаковката и съдържимото, така че да се улесни справянето с отпадъка за едно по-устойчиво бъдеще на планетата. За разлика от обикновените препарати, които остават за дълго неразградени в средата, биоразградимите се разграждат естествено много по-бързо.

Често задавани въпроси

Кои са ползите от употребата на био продукти за почистване?

Ползите от употребата на био продукти за почистване са: изграждане на здравословна и безопасна среда в дома за цялото семейство, редуциране на въздействието върху околната среда, икономичност, ефикасност и устойчивост.

Как био продуктите с марка TRI-BIO успяват да почистят ефективно?

Био продуктите с марка TRI-BIO успяват да почистят ефективно, благодарение на забележителните натурални и органични съставки, които съдържат - ензими, пробиотични микроорганизми и растителни компоненти.

Могат ли био продуктите да заместят напълно битовата химия?

Да, качествените био продукти могат да заместят изцяло ежедневно използваната битова химия като при определени замърсявания еко алтернативите дори се справят по-добре от конвенционалните препарати. За целта трябва да подберете подходящите продукти, които осигуряват отлична ефективност.

 

0 коментар(а) върху публикацията '10 ползи от био продуктите за почистване на дома'

Оставете коментар

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар. Вход